• Головна
  • Закарпатська екзотика: На Закарпатті вивели жовтий сорт ківі, який витримує до -22 градусів
11:53, 19 травня 2019 р.

Закарпатська екзотика: На Закарпатті вивели жовтий сорт ківі, який витримує до -22 градусів

Український дослідник Генріх Стратон вивів новий сорт ківі – Голд ківі. Перший урожай одержано на 4-річних рослинах, повідомляє  agroday.com.ua

47179039_2096540413989692_8239607548617949184_n-623x370.jpg

47179039_2096540413989692_8239607548617949184_n-623x370.jpg

Зараз триває випробування сорту. Експеримент з вирощування в с. Сторожниця Ужгородського р-ну Закарпатської області показав, що рослина у відкритому грунті витримує температуру -22 ° С. Це був мінімальний зафіксований показник.

За словами дослідника, маса плодів поки зафіксована на рівні 40-50 грамів. Чи є це їх сортовий характеристикою, з’ясує в наступному сезоні. Стратон допускає, що причина може бути і в інших факторах – умови розвитку, грунт, запилення, вік рослини.

Закарпатська екзотика: На Закарпатті вивели жовтий сорт ківі, який витримує до -22 градусів, фото-2

Жовті ківі мають особливий присмак, не характерний для зелених. І, ймовірно, підвищений вміст каротиноїдів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Закарпаття #ківі #Стратон
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...