11:53, 19 травня 2019 р.
Закарпатська екзотика: На Закарпатті вивели жовтий сорт ківі, який витримує до -22 градусів
Український дослідник Генріх Стратон вивів новий сорт ківі – Голд ківі. Перший урожай одержано на 4-річних рослинах, повідомляє agroday.com.ua
47179039_2096540413989692_8239607548617949184_n-623x370.jpg
Зараз триває випробування сорту. Експеримент з вирощування в с. Сторожниця Ужгородського р-ну Закарпатської області показав, що рослина у відкритому грунті витримує температуру -22 ° С. Це був мінімальний зафіксований показник.
За словами дослідника, маса плодів поки зафіксована на рівні 40-50 грамів. Чи є це їх сортовий характеристикою, з’ясує в наступному сезоні. Стратон допускає, що причина може бути і в інших факторах – умови розвитку, грунт, запилення, вік рослини.
Жовті ківі мають особливий присмак, не характерний для зелених. І, ймовірно, підвищений вміст каротиноїдів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:38
6 січня
ТОП новини
Оголошення
09:57, 1 січня
10:34, 6 січня
15
09:57, 1 січня
17:58, 28 грудня 2024 р.
118
live comments feed...