Ужгородці можуть вирушати на «тихе полювання»

На Закарпатті після жарких днів завітав дощ, як наслідок – гриби. Багато із нас любить збирати гриби адже це: свіже повітря, прогулянка лісом та ще й збір смачненького. Така прогулянка популярна як серед місцевих так і туристів

Як інформує Бізнес-область, інколи це може закінчитися небажаними наслідками через неуважність чи незнання. Отруєння грибами досить поширене серед суспільства.  Як правила на узбіччі доріг лісу є інформаційні табло де можливо ознайомитися із різновидами грибів: які отруйні, а які ні. Через нашу розсіяність і ніби «все обізнаність» ми радше готові обійти інформацію.

Через любов до смачного ми піддаємося смертельним ризикам при вживанні невідомих грибів. Отруїтися можна і їстівними грибами, якщо вони не правильно приготовлені. Якщо гриби були приготовлені чи замариновані і стоять протягом тривалого часу – це теж може призвести до отруєння.

Ознаки отруєння грибами:

Після вживання грибів через  1– 2 години з’являються перші симптоми отруєння.

Якщо Ви отруїлися мухомором чи блідою поганкою, то як правило, перші симптоми з’являються пізніше – через 6 – 10 годин після вживання грибів. Ознаками виступає: головний біль, нудота, блювота, проблеми із стільцем чи спазми у шлунку. При важких отруєннях симптоми виявляються нестерпними:  спрага, потовиділення, слабкий пульс та навіть можуть синіти кінцівки, температура тіла понижується. В оточуючих такі зміни викликають страх.  При виявленні ознак отруєння потрібно негайно надати першу допомогу.  До приходу лікаря можливо надати першу допомогу, аби врятувати життя.  Промийте шлунок потерпілому: склянка води із столовою ложкою солі.  Після того як випили воду, потрібно викликати блювоту. Ще можливо вжити активоване вугілля.  Залишки грибів не знищувати, бо вони знадобляться для аналізів.

Будьте уважними, не збирайте отруйних грибів!